Vergroen je fietsenstalling

Groene fietsenstallingen zijn innovatieve ideeën die van onderuit ontstaan. Burgers experimenteren en inspireren. Met de steun van de burgerbegroting van district Antwerpen zijn er al twee groene fietsenstallingen gebouwd.

In Antwerpen kregen de eerste groene stallingen – met bovenop een plantenbak – vorm in de experimentele tuinstraten van 2017. Ze zijn gebouwd met recuperatiemateriaal, namelijk houten palletten. De buurtbewoners zorgen voor het onderhoud. Ondertussen staan er twee nieuwe modellen.

In de Pretstraat is de nieuwe groene stalling gebouwd met de hulp van de stadsdiensten. Je kan het model vergelijken met een open bushokje met groendak. Het ontwerp komt van de bewoners. De realisatie gebeurde in samenspraak met de stad. Klaar voor uitbreiding naar de hele stad?

In de Nottebohmstraat komt een lichter model: modulair en demonteerbaar. Er is geen professioneel materiaal nodig om ze in en uit elkaar te halen. De wanden krijgen een bekleding van wilgentakken. Binnenkort fietsenstallingen in alle straten?